3.12.2015: Malmille tarjolla uusi lentokenttäoperaattori

joulu 4, 2015

helsinki-malmi_10Aviastar Flight Training Oy on kertonut suunnitelmistaan jatkaa Malmin lentokentän operaattorina Finavian vetäytyessä sieltä. Tavoitteena on rakentaa kentän toimintaa liikelentojen varaan ja kehittää siitä itsenäisesti toimeentuleva yleisilmailukenttä, jonka nimeksi on valittu Malmi Helsinki City Airport.

Aviastarin mukaan kentän toiminnan jatkuminen ennen alueen mahdollista ottamista muuhun käyttöön 2020-luvun puolivälissä on myös Helsingin kaupungin etu, jotteivät valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö ja sen historialliset rakennukset jää tyhjilleen ränsistymään.

Hanketta perustellaan liikelentojen määrän vuotuisella kolmen prosentin kasvulla. Esimerkiksi Suomen ja Venäjän välisestä lentoliikenteestä 22 prosenttia on liikelentoja. Samaan aikaan Helsinki-Vantaan matkustajaliikenne kasvaa Finnairin Aasian hubin kehittymisen myötä.

Laskelmien mukaan lähes 40 prosenttia City Airportin liikevaihdosta saataisiinkin liikelennoista. Niiden käyttäjät arvostavat nopeita siirtymiä koneesta jatkokuljetukseen ja lyhyttä matkaa keskustaan. Malmi tarjoaa molemmat. Myös muut ilmailun lajit voisivat jatkaa lentoasemalla. Malmia kehitettäisiin ympäristön ehdoilla ja myös helsinkiläiset huomioiden. Lentokenttäalue tarjoaisi paikan myös muulle kaupunkilaisia kiinnostavalle toiminnalle kuten konserteille ja suurille ulkoilmatapahtumille.

Lisätietoa:

lentoposti.fi
Aviastarin esitys suunnitelmistaan
Aviastarin liiketoimintasuunnitelma