IL 24.11.2015: ”Massiivinen vahinko” – Museovirasto haluaa säilyttää Malmin lentokentän

Seppo SipiläMuut mediat, Uutisarkisto

helsinki-malmi_01

Malmin lentoasema on aluekokonaisuutena valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Kuva: Tuomas Kuosmanen

Iltalehti kertoo 24.11.2015 Museoviraston kannasta Malmin lentokentän tulevaisuuteen.

– Niin kauan kuin Malmin lentoaseman tulevaisuus on ollut esillä, olemme aina yrittäneet ajaa ratkaisua, jolla Malmin kenttä säilyy. Ja nimenomaan toiminnassa lentokenttänä, sanoo Museoviraston kulttuuriympäristön suojelun osaston osastonjohtaja Mikko Härö.

Härön mukaan Museovirastolle ei riitä, että ainoastaan terminaalirakennus säilyy, vaikka se on arvioitu kansainvälisestikin merkittäväksi funktionalismin edustajaksi. Viraston mukaan kentällä pitää olla jatkossakin lentotoimintaa.

Härö kuvailee Malmin lentokentän sulkemista suureksi virheeksi.

– Se olisi massiivinen vahinko. Siinä menisi kansainvälisen tason liikennehistorian ja funkkiksen monumentti.

Härö vertaa Malmin toiminnan lopettamista samaan, jos Tampereella jyrättäisiin kaupungin keskustan läpi virtaava Tammerkoski ja sen varrella olevat vanhat teollisuuskiinteistöt uusien asuntojen tieltä.

– Malmi on oman alansa ehdoton ykköskohde Suomessa, ja kansainvälisestikin merkittävä alue.

Kaupungin päättävissä elimissä erityisesti SDP ja vihreät ovat kannattaneet kentän toiminnan lopettamista. Kokoomuksen rivit ovat rakoilleet ja vielä ennen vaaleja keskusta ilmoitti puolustavansa Malmin kenttää.

Lue koko juttu »