Suomen Lentäjäliitto 20.10.2015: Malmin lentokentän lopettaminen tuhoaa kasvun edellytyksiä

loka 20, 2015

20.10.2015

Suomen Lentäjäliitto pitää Malmin lentokentän lopettamista virheenä Suomen tulevaisuuden kannalta. Liiton mukaan globalisoituva Suomi tarvitsee liikkuvuutta ja nopeita yhteyksiä, joita voidaan Malmille rakentaa. Nyt lakkauttaminen tukee vain pientä intressiryhmää rakennushankkeessa ja vaatii paljon Helsingin kaupungin taloudellista panostusta.

”Ilmailu kuuluu Suomen harvoihin kasvualoihin. Malmin kehittäminen lentokeskuksena on voiton mahdollisuus, jota ei saa tuhota”, Suomen Lentäjäliiton puheenjohtaja Sami Simonen toteaa.

Suomen Lentäjäliitto on erittäin kiinnostunut, mitä mieltä liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on Suomen ilmailusektorin tulevaisuudesta.

”Kun maailmalla haetaan kasvua ja kehittymistä, rakennetaan lentokenttä. Helsinki-Vantaan kapasiteetti ei mahdollista joustavaa yksityiskonelentämistä eikä minkäänlaista koulutusta”, Simonen huomauttaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi 5. lokakuuta raportin, joka vahvistaa, että korvaavaa vaihtoehtoa Malmille ei ole. Sami Simosen mukaan Malmilla on jo nyt toimiva infrastruktuuri ja palvelut.

”Malmi on Suomen toisiksi vilkkain lentokenttä Helsinki-Vantaan jälkeen ja työpaikka 300 ihmiselle”.

”Finavia ei ole halunnut niitä kehittää ja uudistaa toimintaa, se on keskittynyt vain säästämään.”

Suurin osa suomalaisesta lentokoulutuksesta tuotetaan Malmilla. Malmin lentokenttäalueen kehittäminen vaatisi vain murto-osan siitä rahasta, joka aiotaan nyt käyttää maapohjan puhdistamineen, paaluttamiseen ja muokkaamiseen ennen asuntorakentamista.

”Rohkeilla päätöksillä voitaisiin Helsinki-Malmista tehdä Tukholma-Bromman kaltainen liikkuvuuden keskus, jopa parempi”, Simonen visioi.

Lisätietoja antaa:

Sami Simonen
Puheenjohtaja, Suomen Lentäjäliitto
0400-684818 / sami.simonen@fpapilots.fi

Suomen Lentäjäliitto – Finnish Pilots’ Association ry (FPA) on suomalaisten liikennelentäjäyhdistysten kattojärjestö, joka on perustettu vuonna 2004. Sen piiriin kuuluu yli 1000 liikenne- ja helikopterilentäjää kahdeksasta eri yhdistyksestä. FPA:n tärkeimpänä tehtävänä on edustaa suomalaisia liikennelentäjiä ammatillisissa ja lentoturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä kotimaassa ja kansainvälisesti.

Lue tiedote »