Joulukuussa 2018 on avattu kuntalaisaloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Helsinki-Malmin lentokentän säilyttämisestä ilmailukäytössä. Aloitteeseen voivat osallistua kaikki 15 vuotta täyttäneet Helsingin asukkaat.  Kansanäänestyksessä kysyttäisiin yksinkertaisesti, pitääkö Malmi säilyttää ilmailukäytössä vai ei.

Kuntalaisaloite ei sinänsä ota kantaa Malmin puolesta, vaan hakee objektiivisen kansalaismielipiteen kuulemista. Valtuusto on toistuvasti hylännyt ehdotukset kansalaisten suorasta kuulemisesta asiassa, viimeksi marraskuussa. Eräs valtuutettu sanoi silloin, että aloitteen tulee tulla kuntalaisilta, ei valtuutetuilta.

Helpoiten osallistut aloitteeseen allekirjoittamalla nettilomakkeen 
https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6466 . Tunnistukseen sopivat pankkitunnukset tai mobiilivarmenne (matkapuhelin).

Haluatko kerätä nimiä paperille?

Jos haluat kerätä nimiä aloitteeseen yrityksessäsi tai ystäviesi keskuudessa paperilomakkeille, voit ladata lomakkeita tulostettavaksi tästä.

Palauta lomakkeet postitse osoitteeseen Malmin lentoaseman ystävät ry, Helsinki-Malmin lentoasema, 00700 Helsinki. 


Voit myös tuoda ne itse yhdistyksen postilaatikkoon, joka sijaitsee Malmin lentoasemalla, ison hangaarin alikulkukäytävän postilaatikoiden joukossa. 

Lataa tulostettavat materiaalit tästä