Eduskuntavaalit 2023: Hämeen vaalipiiri

  • Home
  • Eduskuntavaalit 2023: Hämeen vaalipiiri

Vaalikyselyn pääsivulle »

Vihreä liitto

Timo Laakso, Vihreä liitto, Häme, 43:

Onkohan tässä asiassa kyse periaatteellisista erimielisyyksistä. Sen verran seurannut, että Helsinki pitää kiinni aika kauan sitten tehdystä päätöksestään, josta ei luovuteta.  Vaikka Malmin lentokentän ystävät esittävät minkälaisia faktoja tahansa, niin kaupunki ei kuule. 

Linkissänne esititte niin vakuuttavia faktoja, että kannatan Malmin lentokentän säilyttämistä lento- yms. käyttöön.


Perussuomalaiset

Jade Gustafsson, PS, Häme, 52:

Näin päijät-hämäläisenä joka ei lentoliikennettä käytä kuin kerta viiteen vuoteen ulkomaille mennäkseen, en ehkä ole asiaan paras ottamaan kantaakaan. Mutu-tuntumalta sanoisin että pienempiäkin kenttiä on arvokas säilyttää, sillä Suomi on pitkulan muotoisena haastava sujuvan liikkumisen kannalta jo muutenkin. Emme pärjää vain yhden tai kahden suuremman kentän turvin.

Ja mitä tulee kentän tilalle rakennettavaan asuinalueeseen, on se minusta aika turhaa. Muutenkin pitäisi pyrkiä kontrolloimaan kaupunkien kokoa, eikä kasvattaa vain yhtä aluetta aina vain suuremmaksi. Ihmiset voivat paremmin maltillisemman kokoisissa kaupungeissa, eivätkä ongelmatkaan samanlailla kasaannu. Varmasti löytyy pk-seudulta myös paljon huonokuntoisia kerrostaloja ja alueita, jotka voisi ensin korjata ja siistiä, ennen kuin rakennetaan lisää.

Toivottavasti saatte parempia vastauksia asiaan paremmin perehtyneiltä ehdokkailta, mutta lyhykäisyydessään voin lähteä tukemaan kentän säilyttämistä!


Lulu Ranne, PS, Häme, 59:

Olen edelleen Malmin kentän säilyttämisen kannalla.


Kokoomus

Timo Heinonen, Kokoomus, Häme, 80:

Minusta Malmin lentokenttä pitää edelleen pelastaa!

Olen kuulunut Malmin lentokentän ystäviin pitkään. Maamme tarvitsee tällaisen pääkaupungin kentän tulevaisuudessa. Olisi suuri virhe tuhota se nyt pysyvästi.

Olen varma, että valtiolta löytyy Helsingin kaupungille korvaavaa asuntorakentamiseen soveltuvaa maata. Maanvaihdolla kenttä tulisi siirtää nyt valtion omistukseen ja turvata sen jatko.

Haluan kiittää Malmin kentän ystäviä ja aktiiveja hyvästä työstä ja yhteistyöstä. Ei anneta periksi.


Kristillisdemokraatit

Ville Melanen, KD, Häme, 98:

Kannatan ehdottomasti Malmin lentokentän pelastamista. Suomalaisilla täytyy olla mahdollisuus kattavaan liikkumiseen, jota on myös lentomatkustaminen. Malmin lentokenttä voi toimiessaan tuoda tähän erinomaiset mahdollisuudet ja palvella eri puolilla asuvien ihmisten etuja.


Päivi Räsänen, KD, Häme, 100:

Pääkaupunkiseudulta puuttuu edelleen Malmin korvaava paikka ilmailutoiminnoille. Etelä-Suomen yleis- ja harrasteilmailun tilanne on vaikea. Malmin lentokentän käyttö on estetty, eikä todellisia korvaavia ratkaisuja ole toteutettu. Lentämisen määrä on vähentynyt arvioiden mukaan yli 50 % ja nuorten lentäjien määrä uhkaa vähentyä merkittävästi, kun mahdollisuutta lentämiseen ja sen aloittamiseen ei ole.

Seuraavan hallituksen tulisi osoittaa kaikille Malmin ilmailutoiminnoille toimiva paikka hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä. Suomen yleis- ja harrasteilmailun mahdollisuudet on taattava ja varmistettava Suomen lentopaikkojen ylläpito ja kehittäminen. Tarvittaviin toimenpiteisiin pääkaupunkiseudun yleis- ja harrasteilmailun lentokenttäasian ratkaisemiseksi on ryhdyttävä viipymättä.


Vasemmistoliitto

Jussi Kulonen, Vasemmistoliitto, Häme, 108:

Oma käsitykseni on ollut, että Malmin kentän alue ei ole edes lähtökohtaisesti hyvä asuntorakentamiseen sen maapohjan johdosta. Turha etsiä lentotoiminnalle uutta paikkaa, kun paikka on jo olemassa. Alueella on myös historiallinen ja kulttuurinen arvo, jonka takia se tulee säilyttää. Asuinrakentamiseen sopivia kohteita löytyy vielä pääkaupunkiseudun ympäristöstä, joskin voi olla että ei Helsingin kaupungista, joka tietysti voi sikäläisiä päättäjiä harmittaa. Helsinki tuskin menee vararikkoon jos ei saa Malmille niitä uusia veronmaksajia.