Eduskuntavaalit 2023: Kaakkois-Suomen vaalipiiri

  • Home
  • Eduskuntavaalit 2023: Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Vaalikyselyn pääsivulle »

Kristillisdemokraatit

Liisa Ahonen, KD, Kaakkois-Suomi, 2:

Malmin kentälle on varmaan hyvä löytää uusi paikka, jos Helsingin kaupunki ei kumoa päätöstä. Lentoliikenne kehittyy, joten harrastajille tulisi olla myös, miksei myös liiketoimintaa varten pienempi kenttä. Muuta en osaa sanoa.


Eija Hauska-Mertanen, KD, Kaakkois-Suomi, 7:

Olen kentän säilyttämisen kannalla, kuten aiemminkin kysyttäessä. Minulle merkityksellistä on tietysti luontoarvot ja nyt, kun teknologian kehittymisen myötä on mahdollista saavuttaa myös ilmailussa päästöttömiä sekä pienipäästöisiä ratkaisuja, on päästöongelma pienenemässä. Luonnon monimuotoisuuden kannalta kentän lähiympäristö on tärkeä. Ns. ötökkäkatoon sillä on vaikutusta vilkkaassa toimintaympäristössä. Täältä Kaakkois-Suomesta katsottuna myös saavutettavuus, jota kenttä tukee, on merkityksellistä. Toki toivon, että vastaavasti Lappeenrannassa voisi tukea myös vastaavaa toimintaa.


Liike Nyt

Timo Toivonen, Liike Nyt, Kaakkois-Suomi, 56:

Pitkän linjan ilmailijana ja myös Malmin kentälle usein lentokoneesta pudonneena olen seurannut sitkeää taistelua lentokentän puolesta, mistä kiitokset aktiiveille. Pääkaupunkiseudulla kuuluisi jo turvallisuussyistä olla kaksi lentokenttää. Tuleva miehittämättömien ja päästöttömien lentolaitteiden kehitys siirtää myös pienempää rahtiliikennettä ilmaan, jolloin etenkin kaupunkien yhteydessä olevien pienkenttien merkitys kasvaa. Tietenkin myös harrasteilmailun ja siihen liittyvän koulutuksen tarpeiden vuoksi Malmi on korvaamaton lentopaikka pääkaupunkiseudulle, kulttuurihistoriallisesta merkityksestä puhumattakaan.


Perussuomalaiset

Juho Eerola, PS, Kaakkois-Suomi, 57:

Olen Malmin lentokentän säilyttämisen kannalla. On ennakoitu, että tulevaisuudessa ympäristöystävällinen, sähköinen pienilmailu tulee olemaan yksi kasvavimmista joukkoliikennemuodoista. On koko Suomen kannalta ehdottoman tärkeää, että pääkaupunkiseudulta löytyy tähän tarkoitukseen soveltuva kenttä. Muualla päin Suomea näitä kenttiä kehitetään ja uusia rakennetaan, pääkaupunki purkaa.


Vesa Julin, PS, Kaakkois-Suomi, 59:

Allekirjoitan kertomanne täysin. Malmin lentokenttää on mahdotonta korvata ja lisäksi maa on rakennusmaana kelvotonta ilman jättimäisiä kustannuksia.


Sheikki Laakso, PS, Kaakkois-Suomi, 63:

Olen liikenne- ja viestintävaliokunnassa viimeksi vaatinut, että valtioneuvoston selonteosta ei poistettu Malmin korvaavan kentän tavoitetta.

Olen Malmin kentän säilyttämisen kannalla, koska olen voimakkaasti puhunut sähkölentokoneiden tulosta. Olen tästä syystä vastustanut jopa suuria raidehankkeita.


Kokoomus

Ville Kaunisto, Kokoomus, Kaakkois-Suomi, 78:

En ole riittävällä tavalla perehtynyt Malmin lentokentän tilanteeseen, että voisin antaa tarkan kannan. Itse en ymmärrä miksi juuri kyseinen alue täytyy muuttaa etenkin kun eteläisessä Suomessa löytyy maata mihin rakentaa.


Jukka Kopra, Kokoomus, Kaakkois-Suomi, 79:

Kannatan säilyttämistä. Jos suinkin mahdollista, toiminta Malmilla pitää palauttaa ennalleen.


Sanni Montonen, Kokoomus, Kaakkois-Suomi, 81:

Malmin lentokenttä on luontoarvoiltaan äärettömän tärkeä, kenttä tarjoaa myös kodin monille luontokappaleille, jotka ovat asutuksen tieltä väistyneet. Infran osalta kenttä tulee säilyttää ja mahdollistaa tulevaisuuden kehittyminen pienemmälle lentokalustolle, mikä mahdollistaa mm. kevyemmän rahtiliikenteen, yksityiskoneiden käytön sekä maakuntalentojen mahdollisen siirtymisen pienemmälle kentälle. Uuden kentän rakentamiseen ei ole varoja ja paikkaa, joten tämän muuttaminen asuinalueeksi, olisi suuri ongelma tulevaisuudessa.


Antti Pellinen, Kokoomus, Kaakkois-Suomi, 84:

Malmin lentokentän säilyttäminen on tarpeen. Rakennusalueena alue on liian pehmeä ja vuosikymmenten ajan lentokenttä on ollut luontokohde. Aivan lähialueella ei ole pienkoneille sopivaa kenttää ja uuden rakentamiseen ei ole rahaa. Kannatan kentän säilyttämistä.


Vasemmistoliitto

Arja Tauria-Huttunen, Vasemmistoliitto, Kaakkois-Suomi, 135:

Malmin lentokenttä alueineen tulee suojella jo pelkästään sen historian, arkkitehtuurin ja luontoarvojen takia. Lentomatkustus on murroksessa ja kentästä voi tulla maakunnallisten lentojen pesä tulevaisuudessa. Pyhtäälle suunnitellaan jo vihreiden lentojen kenttää jossa paikallinen korkeakoulu on mukana.