Eduskuntavaalit 2023: Keski-Suomen vaalipiiri

  • Home
  • Eduskuntavaalit 2023: Keski-Suomen vaalipiiri

Vaalikyselyn pääsivulle »

Piraattipuolue

Tapani Parkkinen, Piraattipuolue, Keski-Suomi, 2:

Minun kantani on säilyttää lentokenttä. Sitä voi käyttää varalla, jos isommalle kentälle tulee ongelmia. Harrastelijoille tämä on erinomainen kenttä.

Liike Nyt

Päivi Merjonen, Liike Nyt, Keski-Suomi, 34:

Kannatan Malmin lentokentän säilyttämistä. Se mahdollistaa helsinkiläisille lentoiluharrastuksen ja hätätilanteissa se on Helsingin keskustaa lähin kenttä. 


Karri Teräs, Liike Nyt, Keski-Suomi, 35:

Olen itse toiminut aikaisemmin harrasteilmailun parissa, lento- ja laskuvarjohyppytoiminnassa ja Malmin kenttä tuli minulle hyvinkin tutuksi.

Kannatan kentän säilyttämistä ja toiminnan turvaamista säädöksin siten, että taloudellinen toiminta kentällä on varmalla pohjalla tulevaisuuteen.

Suur-Helsingin alueella ei ole yksinkertaisesti korvaavaa kenttää ja vastaavan kapasiteetin luominen toisaalle olisi sekä kallista, että siirtäisi toiminnan huonompien yhteyksien päähän. Taloudellisesti järkevintä olisi säilyttää kenttä nykyisellä paikallaan – varsinkin kun on tiedossa maapohjan todennäköinen ongelmallisuus kaupungin kaavailemaa asuntorakentamista ajatellen.


Kristillisdemokraatit

Teemu Savolainen, KD, Keski-Suomi, 45:

Olen Malmin kentän säilyttämisen kannalla.


Perussuomalaiset

Harri Oksanen, PS, Keski-Suomi, 64:

Olen kolmatta kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa ja niin kauan kuin Malmin lentokenttää on täytynyt puolustaa olen sitä tehnyt.

Palautetaan Malmin lentokenttä lentoliikenteen ja -harrastajien käyttöön.  Tällainen lähikenttä ja vahvat harrastajajoukot nopeuttavat lentoliikenteen sähköistymistä. Puhumattakaan muista lähikentän eduista.  Pitämällä lentokenttäalue avoimena pystytään turvaamaan paljon paremmin alueen luontoarvot.

Suomessa on tilaa laajentaa asuinalueita muihin suuntiin.


Sinimusta Liike

Olli Pasanen, Sinimusta Liike, Keski-Suomi, 120:

Malmin lentokenttä on luonto- ja kulttuuriarvoiltaan poikkeuksellisen rikas ulkoilualue, jollaisia tarvitaan tiivisti rakennettujen kaupunkien keskellä. Toivottavasti Malmin lentokentän käyttö saa jatkua, eikä alueen niittyjä ja puistometsiä jyrätä enää enempää kerrostalojen alle.