Eduskuntavaalit 2023: Pirkanmaan vaalipiiri

  • Home
  • Eduskuntavaalit 2023: Pirkanmaan vaalipiiri

Vaalikyselyn pääsivulle »

Keskusta

Ari Arvela, Keskusta, Pirkanmaa, 27:

Suomessa pitää olla jatkossakin vapaa-ajan lentoliikenteen harrastajille tukipisteitä, missä lentoharrastustoimintaa voidaan harjoittaa, kouluttaa uusia lentoharrastukseen kiinnostuneita ihmisiä. Malmin kenttä on oivallinen paikka tällaiseen toimintaan.


Tuukka Liuha, Keskusta, Pirkanmaa, 31:

Malmin kenttää kohdannut Helsingin kaupungin lyhytnäköinen ja virheellinen toiminta on ollut ikävää katsottavaa monesta näkökulmasta. Kyse on historiallisesta kohteesta, joka on säilynyt käytön kautta uusille polville siinä tarkoituksessa mihin se on tehty. Samalla se on mahdollistanut ilmailuharrastamisen ja pienkoneliikenteen pääkaupunkiseudulla. 

Kun katsoo lähialuetta ilmakuvista ymmärtää nopeasti, että kysessä ei todellakaan ole ainoa mahdollinen paikka sijoittaa tavanomaista asutusta. Myöskään Sipoosta Helsinkiin pakkosiirrettyjä alueita ei ole juuri hyödynnetty, mutta silti monipuolisissa tehtävissä palveleva ja historiallisesti arvokas lentokenttä pitää ottaa rakentamiseen.

On valitettavaa, että myöskään valtion taholta kentän säilyttämiseen ei ole löydetty oikeaa tapaa, vaikka sillä on sijaintipaikkakuntaa laajempi palveluarvo sekä merkitys. Minusta päätös kentän jatkosta pitäisi korjata niin kauan kunnes lopullinen tuho rakentumisen myötä on tapahtunut.


Janne Riitakorpi, Keskusta, Pirkanmaa, 39:

Kannatan Malmin lentokentän säilyttämistä ilmailukäytössä. Sille on selvä käyttötarpeensa yksityisilmaisussa ja lentokoulutuksessa. Turvallisuusnäkökulma poikkeusolojen varalta puoltaa myös kentän säilyttämistä ilmailukäytössä.


Minna Sarvijärvi, Keskusta, Pirkanmaa, 41:

En ymmärtänyt alunalkaenkaan Malmin lentokentän alasajoa. Mielestäni sitä tulee kehittää huoltovarmuudenkin nimissä. Ilmailuala droneja myöten vaatii harrastus- ja harjoittelupaikkoja.


Petra Schulze Steinen, Keskusta, Pirkanmaa, 42:

Tuen Malmin lentokentän säilyttämistä monestakin eri syystä. 1) Malmin kentän kulttuuri- ja luontoarvot ovat korvaamattomia. 2) Lontoon City-lentokentän tapaan on hyvä pääkaupunkiseudulla olla toinenkin lentokenttä. 3) Malmin kenttä olisi mainio varakenttänä, jollaisen merkitys ei suinkaan ole vähentynyt uhkaavasti käyttäytyvän Venäjän hyökättyä Ukrainaan. 4) Tuen lento- ja ilmailuharrastamista ja uskon, että siviili-ilmailu osaltaan tukee myös turvallisuuttamme. 5) Lentäjien tyttärenä minulla on rakkaita henkilökohtaisia muistoja Malmin kentältä, kun pääsin jo aivan pienenä ihailemaan siellä lentokoneita (ja kahvilasta löytyi metallisessa askissa rakastamiani tervaleijonapastilleja).


Kokoomus

Arto Satonen, Kokoomus, Pirkanmaa, 93:

Kiitos antamastanne informaatiosta. Olen seurannut prosessia ja teillä on monia hyviä perusteita tavoitteellenne. Maankäytölliset ratkaisut Helsingin kaupungin alueella kuuluvat kuitenkin siellä päätettäväksi, joten tämä asia ratkaistaan Helsingissä. Pirkanmaalainen kansanedustaja ei ole tässä asiassa päätöksentekijän roolissa.


Vapauden liitto

Kari Virtanen, Vapauden liitto, Pirkanmaa, 111:

Olen seurannut ja tukenut taistelua Malmin kentän pelastamiseksi jo vuosia, ja taistelu jatkuu. Säilyttämiselle on erittäin vahvat perusteet. Kenttää ei saa missään tapauksessa tuhota. Pysytään vahvoina.


Perussuomalaiset

Veli-Matti Ahtiainen, PS, Pirkanmaa, 147:

Olen Malmin lentokentän lentotoiminnassa säilyttämisen (palauttamisen) kannalla.

Siihen liittyy niin liikenteelliset kuin luontoarvotkin, ja itselleni tämä kansallisaarre edustaa myös osaltaan kansallisen itsetunnon ilmentymää, kunniakkaalla historiallaan. Myös rakennustyyli, jota lentokenttä edustaa, on todella lähellä sydäntäni.

Ajoneuvoharrastajana näen alueen käytön mm. kokoontumispaikkana myös tukevan yhteisöllisyyttä ja tervehenkisiä harrasteita.

Olen osaltani ollut niin sosiaalisen median kuin kansalaisaloitteiden kautta asiaa tukemassa jo pidemmän aikaa, se on ollut osaltani tähän asti se mitä olen voinut täältä Pirkanmaalta käsin tehdä.

Toivon tulevaisuuden päättäjille tervettä järkeä kentän säilyttämisen suhteen ja kentälle lukuisia kunniakkaita vuosisatoja alkuperäisessä käytössään.


Arto Grönroos, PS, Pirkanmaa, 150:

Kannatan Malmin lentokentän toiminnan jatkamista ja en pidä siitä, että rakennusyhtiöt jylläävät historiaa rakentamalla paikalle asuinalueen.


Lassi Kaleva, PS, Pirkanmaa, 152:

Olen itse nuorena ollut lupakirjapurjelentäjä ja suoritin myös mopu-kelpuutuksen. Harrasteilmailu on tärkeää säilyttää Malmin lentokentällä, jolloin se on helposti saavutettavissa ja jolloin toiminnalla on liiketaloudellisia mahdollisuuksia menestyä. Jotta Malmin kenttä voitaisiin palauttaa takaisin harrasteilmailun käyttöön, tarvitaan sekä kansalaispainetta että poliittista painetta. Kansanedustajana olen itse valmis olemaan mukana taistelussa Malmin kentän puolesta.


Veijo Niemi, PS, Pirkanmaa, 155:

Kannatin säilyttämistä eduskunnassa jo aiemmin tällä kaudella ja mielestäni paikan historiallisuus ja luontoarvot tulee säilyttää siten että siellä voidaan myös toimia.


Liike Nyt

Tuula Tikka, Liike Nyt, Pirkanmaa, 180:

Mielipiteeni on, että kaikki mahdolliset lentokentät pitää pitää lentokuntoisina poikkeusolojen varalle. On tulossa varmaan ilmastoystävällistä ilmaliikennettä, josta ei tule melu- eikä luontohaittoja aiempaan verrattuna. Lentotaitoisten suomalaisten määrä on tulevaisuuden kannalta mielestäni tärkeä asia.

Olen yrittänyt vaikuttaa myös Tampereella Teiskossa sijaitsevan kentän lentolupaan ja kuulin, että viime vuonna kenttää on taas alettu käyttämään pienlentokoneilla. Hieno juttu. Uskon että Malmin peli ei vielä ole pelattu. Jos tulen asemaan, jossa voin vaikuttaa, tulen sen tekemään.