Eduskuntavaalit 2023: Savo-Karjalan vaalipiiri

  • Home
  • Eduskuntavaalit 2023: Savo-Karjalan vaalipiiri

Vaalikyselyn pääsivulle »

Kokoomus

Kari Kulmala, Kokoomus, Savo-Karjala, 9:

Viime vaalikaudella eduskunnassa päätettiin Malmin lentokentän kohtalosta.

En silloin hyväksynyt lentokentän lakkautuspäätöstä, koska tarvitsemme valmiin lentokentän toimintaa jatkossakin ja se on myös huoltovarmuuskysymys.

Alueen läheisyydessä on asuinalueille riittävästi tilaa muuallakin. 


Perussuomalaiset

Mika Hiltunen, PS, Savo-Karjala, 34:

Olen aina ollut Malmin säilyttämisen kannalla. Ehdottomasti. Olen historian harrastaja.


Liike Nyt

Juha Kotivuori, Liike Nyt, Savo-Karjala, 63:

Olen suurena ilmailun ystävänä seurannut vuosia eri medioista keskustelua jota on käyty Malmin lentokentän ympärillä. On perin ikävää että toiminnot on ajettu alas.

Pääkaupunkiseudulla olisi selvä tarve Malmin kaltaiselle pienelle lentoasemalle. Lentokentän alueelle kaavaillut asuinalueet voidaan kyllä rakentaa muuallekin mikäli vain oikeaa tahtotilaa asialle löytyy.

Malmin lentokentän historiallista merkitystä ei voida väheksyä ja sitä tulisi vaalia, esimerkiksi yhteistyössä ilmailumuseon kanssa.

Malmilla toimivien yritysten toimintojen päättymiset tai yritysten toimintaedellytysten hankaloittamiset eivät ole sitä politiikkaa jota jota itse yrittäjänä olisin ajamassa. On täysin kohtuutonta yrittäjiä kohtaan jos elinkeino päättyy poliittisiin päätöksiin.

Yrittäjyyttä täytyy tukea ,siihen täytyy kannustaa ja siitä on tehtävä houkutteleva vaihtoehto kansalaisille. Vain menestyvät yritykset luovat työpaikkoja sekä verotuloja.

Toivotaan asialle lentoseman kannalta myönteistä lopputulosta.


Kristillisdemokraatit

Pirjo Backman, KD, Savo-Karjala, 72:

Olen Malmin lentokentän liikenteelle palauttamisen kannalla. Perusteluni: Laajalla pääkaupunkiseudulla ei tällä hetkellä ole käytettävissä lainkaan aikataulutonta kevyttä lentoliikennettä joustavasti palvelevaa kiitotiekapasiteettia, vaikka yhteydet juuri pääkaupungin ja maakuntien välillä ovat tulevaisuuden ilmatieverkostolle erityisen tärkeitä. Malmin lentokenttä on kuitenkin edelleen eheä ja vaivatta palautettavissa arvoiseensa käyttöön. Palauttaminen tulisi tapahtua nopealla aikataululla.


Vasemmistoliitto

Markku Maasilta, Vasemmistoliitto, Savo-Karjala, 99:

Olen pitkään puolustanut Malmin kentän säilyttämistä, koska on nähtävissä, että tulevaisuudessa lennetään alle 20 paikkaisilla sähkökäyttöisillä lentokoneilla yhä useamman maakuntakentän välillä, ja tuohon toimintaan Malmi soveltuu hyvin. Lentomelu ei myöskään silloin ole suuri ongelma. Alueella on myös luontoarvoja, jotka rakentaminen vaarantaa, ja lisäksi maaperä ei ole suotuisa rakentamiselle.

Tärkeä on muistaa, että korvaavaa kenttää ei ole löytynyt, mikä oli edellytyksenä sille, että Malmin kenttä voidaan lakkauttaa. Malmin kenttä on sinällään arvokas kohde säilyttää, alkuperäisessä käytössä jo historiallisistakin syistä. Kannatan asian uudelleen harkintaa.