Eduskuntavaalit 2023: Vaasan vaalipiiri

  • Home
  • Eduskuntavaalit 2023: Vaasan vaalipiiri

Vaalikyselyn pääsivulle »

Vapauden liitto

Riku Hautamäki, Vapauden liitto, Vaasa, 27:

Mielestäni Malmin lentoasema tulee säilyttää. 

Sen lisäksi, että lentoasema on kulttuurillisesti korvaamaton, se tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ilmailun eri muodoille. Olisi suuri häpeä, jos EFHF jyrättäisiin asuinrakennusten alta pois. Sen sijaan koko alue tulisi restauroida entiseen loistoonsa.


Jyri Poltto, Vapauden liitto, Vaasa, 30:

Malmin lentokentän säilyttämiselle on perusteet. Kannatan vahvasti Malmin kulttuurihistoriallisen lentokentän säilyttämistä ja sen pitämistä sekä kehittämistä ilmailukäytössä.

Kyseessä on Suomen ilmailun kehtoja. Myös huoltovarmuusnäkökulmasta pääkaupunkiseutu tarvitsee toisen lentokentän / varakentän.

Rakennusmaata löytyy kyllä pääkaupunkiseudulta riittävästi, eikä Malmin alueelle rakentaminen ole savipohjaisen maan takia edes taloudellisesti järkevä ratkaisu.


Liike Nyt

Jaakko Erola, Liike Nyt, Vaasa, 35:

Malmin lentokentän pitää olla niin kuin se oli silloin kun olin pikku poika ja sain ensikosketuksen lentokoneeseen, ja myöhemmin sain mahdollisuuden päästä taitolentokoneen kyytiin mitä Saario Seppo käskytti, niitä kokemuksia en ikinä unohda. Sekä isälläni oli vesitaso mitä talvella Malmilla säilytettiin. 

Eli mikäli minut eduskuntaan valitaan niin tulen asian eteen tekemään kaikkeni.


Piia Kattelus-Kilpeläinen, Liike Nyt, Vaasa, 41:

Puolustan Malmin lentokenttää.


Keskusta

Lasse Hautala, Keskusta, Vaasa, 60:

Olen aiemminkin puolustanut Malmin lentokentän säilyttämistä lentotoiminnassa. Muistan takavuosina perustelleeni sitä sillä, että eteläpohjalaiset voivat tulla omilla koneillaan Helsinkiin. Edesmennyt Ilkka Kanerva nauroi ja myöhemmin kommentoi, että hyvin sanottu.


Kokoomus

Sami Keskinen, Kokoomus, Vaasa, 79:

Olen ehdottomasti Malmin lentokentän puolustaja! Lentoliiketoiminta juurikin tällaisilla aikataulutonta kevyttä lentoliikennettä joustavasti palvelevilla kentillä tulee lisääntymään entisestään lähitulevaisuudessa kevyen lentoliikenteen sähköistyessä.

Konsultoin myös kiitoradan päästä 600 metrin päässä asuvaa enoani, joka oli varauksetta kentän toiminnan jatkon puolella, joten mikään NIMBY-kanta tämä ei ole. Järkiperusteet löytyvät. Päätöksentekoon tarvitaan nyt järkeä – ei pelkkää aatetta ja hömppää.


Kristillisdemokraatit

Hannu Kippo, KD, Vaasa, 99:

Olen ollut koko ajan Malmin lentokentän säilyttämisen puolella. Asuin 12 vuotta Porvoossa ja kuljin sieltä Helsingissä töissä.

Malmilla on myös tärkeä rooli, jos Hki-Vantaa jostakin syystä on hetken suljettuna. Sinne voi tietyt koneet laskeutua. Unohtaa ei sovi Malmin historiaa. Ihme, etteivät aina innokkaat pääkaupunkiseudun suojelijat ole vaatineet Malmia suojeltavaksi ja säilytettäväksi lentoliikennekäytössä. Se on ehdottomasti säilytettävä. Sillä on myös pääkaupunkiseudun turvallisuutta lisäävä tekijä.


Juhana Lähdesmäki, KD, Vaasa, 102:

Saamieni tietojen perusteella kannatan Malmin lentokentän palauttamista sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, palvelemaan ilmailun tarpeita.


Perussuomalaiset

Petri Lepistö, PS, Vaasa, 136:

Malmin lentokenttä on ehdottomasti palautettava pikaisesti siviili-ilmailun käyttöön. Olemassa olevaa ilmailuinfraa, eikä kulttuurillisesti arvokasta asemarakennusta ole syytä tuhota. Asuinrakentamiselle löytyy lukuisia muitakin vaihtoehtoja.


Vasemmistoliitto

Teuvo Herranen, Vasemmistoliitto, Vaasa,149:

Malmin lentokentän säilyttäminen on tarpeen alueen harrasteilmailulle ja monille ilmailualan yrityksille. Alueeseen liittyvät luonto- ja kulttuuriarvot ovat merkittävät. Alueen maaperä on sulfidisavea, minkä kaivaminen aiheuttaisi myrkyllisiä metallipäästöjä ympäristöön ja pohjaveteen, sekä aiheuttaisi stabilointirakenteiden korroosiota.