Eduskuntavaalit 2023: Varsinais-Suomen vaalipiiri

  • Home
  • Eduskuntavaalit 2023: Varsinais-Suomen vaalipiiri

Vaalikyselyn pääsivulle »

Keskusta

Perttu Helin, Keskusta, Varsinais-Suomi, 50:

Olen säilyttämisen kannalla. 

Kenttä on historiallinen. Sähköinen pienlentoliikenne tekee tuloaan. Kenttä on huoltovarmuustekijä ja turvallisuustekijä. Umpeenrakentamisen päästöt taas ovat valtavat. 


Ilkka Pilpola, Keskusta, Varsinais-Suomi, 57:

Ehdottomasti olen sitä mieltä, että kenttä pitää säilyttää.

Kentällä on suurta historiallista arvoa, ja sen alueella on arvokkaita hyönteis- ja kasvilajeja joiden elintila pitää turvata. Helsingillä on kyllä tilaa kasvaa muuallekin ympäristöönsä, kuin täyttää jokainen luontoa sisältävä alue kerrostaloilla.

Ymmärrän toki alueen taloudellisen merkityksen mahdollisena asuinalueena kaupungille, mutta pidän tärkeänä myös, että kaavoitus ja rakentamispolitiikka noudattaa samaa periaatetta ympäri Suomen, eikä vain kehä-3 ulkopuolella vaadita alueita suojeltavaksi ympäristöperustein. Ympäristöarvot edellä, kuten Vihreät muuallakin haluaa.

Joten siis oikeudenmukaisuutta noudattaen alueen käyttö pienkoneiden lentokenttänä tulee säilyttää, vaikka Helsingin kaupunki taloudellisia menetyksiä kärsisikin, perhosten ja kasvien suojelun takia.


Perussuomalaiset

Kike Elomaa, PS, Varsinais-Suomi, 84:

Malmin lentokenttä PITÄÄ SÄILYTTÄÄ ILMAILULLE !


Satu Söderström, PS, Varsinais-Suomi, 95:

Malmin lentokenttä on ilmailun kannalta tärkeä!

Malmin historiallinen lentokenttä edustaa minulle aiemman urani ilmailun parissa seurauksena muutakin kuin ainoastaan uhanalaista kulttuuriperintöä. 

Helsinki-Malmin lentokenttä tulee säilyttää ilmailukäytössä. Ilman Malmin lentokenttää lähimmät kevyen aikatauluttoman lentoliikenteen lentokenttäpalvelut olisivat Turussa 150 km päässä ja se heikentää Suomen asemaa merkittävästi lentoliikenteen metropolina.

Lisäksi Malmi on ollut merkittävä paikka ilmailun harrastajille ja opiskelijoille. Kentän merkitystä ei tulisi koskaan sivuuttaa päätöksenteossa. Nyt on kuunneltava niitä, jotka ovat mukana kansalaisaloitteessa Malmin lentokentän säilyttämiseksi.


Ville Tavio, PS, Varsinais-Suomi, 97:

Olen suomalaisen ilmailun puolesta ja vastustan yhä Malmin lentokentän tuhoamista.

Myös muu Suomen maakunnallinen lentokenttäverkosto pitää säilyttää alueiden elinvoiman ja saavutettavuuden vuoksi.


Ruotsalainen kansanpuolue

Terhi Vörlund-Wallenius, RKP, Varsinais-Suomi, 144:

Asia kuulostaa merkitykselliseltä ja lentokenttä säästämisen arvoiselta, vaikka olenkin hiukan kauempana täällä Turussa.