Tiedustelu eduskuntavaaliehdokkaille 2023

  • Home
  • Tiedustelu eduskuntavaaliehdokkaille 2023

Vaalikyselyn pääsivulle »

Arvoisa eduskuntavaaliehdokas,

Lähestymme Sinua merkitykseltään monella tavoin valtakunnallisessa asiassa, joka koskee koko Suomen sujuvaa saavutettavuutta.

Malmin lentoaseman ystävät ry on toiminut jo yli 20 vuotta tavoitteenaan vaalia Helsinki-Malmin tärkeää ja historiallista lentokenttää ja edistää sen toimintaa.

Liikenneinfrastruktuurina korvaamaton, luontoarvoiltaan erittäin merkittävä ja kulttuuriperintöarvoiltaan maailmanluokkaan kuuluva Malmi on edelleen viralliselta statukseltaan lentokenttä, vaikka lentotoiminta onkin Helsingin kaupungin toimeenpaneman häädön vuoksi estynyt keväällä 2021. Kaupungin aikomuksena on rakentaa lentokentän paikalle asuinalue.

Eduskunnan maan hallitukselta edellyttämää korvaavaa vaihtoehtoa Malmin toiminnoille hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä ei kuitenkaan ole löytynyt. Malmilla toimineet lukuisat ilmailualan yritykset ovat joko pakon edessä lopettaneet tai joutuneet oman onnensa nojaan asiakaskunnastaan kaukaisille ja palveluiltaan rajoitetummille pikkukentille, joilla liiketaloudellisen toiminnan edellytykset ovat merkittävästi heikommat.

Olemme vuosien mittaan keränneet ja jakaneet dokumentoitua, viitteistettyä tietoa lentokentän monipuolisista liikenne-, ympäristö- ja kulttuuriperintöarvoista niin päättäjille kuin tavallisille kansalaisillekin nettisivuillamme https://malmiairport.fi. Laaja kansalaismielipide on Malmin lentokentän säilyttämisen kannalla, ja kansalaiset kautta maan ovat sankoin joukoin pyytäneet yhdistykseltämme koottua tietoa eduskuntavaalien ehdokkaiden kannoista asiaan.

Laajalla pääkaupunkiseudulla ei tällä hetkellä ole käytettävissä lainkaan aikataulutonta kevyttä lentoliikennettä joustavasti palvelevaa kiitotiekapasiteettia, vaikka yhteydet juuri pääkaupungin ja maakuntien välillä ovat tulevaisuuden ilmatieverkostolle erityisen tärkeitä. Malmin lentokenttä on kuitenkin edelleen eheä ja vaivatta palautettavissa arvoiseensa käyttöön, jossa sen toiminta on aivan viime aikoihin asti muodostanut Finavian tilastoinnin mukaan yli 40% kaikista Suomen yleisilmailun operaatioista.

Jo tehtyjäkin päätöksiä on avoimessa, eteenpäin katsovassa ja mukautumiskykyisessä yhteiskunnassa mahdollista avata uudelleen ja muuttaa uuden tiedon myötä. Luonnon monimuotoisuuden katoaminen on noussut laajaan tietoisuuteen viime vaalikauden aikana, kuten myös nopeaan tahtiin etenevä ympäristöystävällisemmän, uusiin energianlähteisiin perustuvan ilmailun murros, joka parantaa merkittävästi maakuntien saavutettavuutta, mutta tarvitsee vilkasliikenteisellä pääkaupunkiseudulla omat kiitotiensä muualla kuin Helsinki-Vantaan aikataulutetun raskaan reittiliikenteen seassa.

Toivomme, että kerrot mielesi mukaan perustellun kantasi Malmin lentokenttään ja sen tulevaisuuteen vastaamalla tähän viestiin osoitteeseen vaalit@malmiairport.fi. Liitäthän vastaukseesi nimesi, puolueesi, vaalipiirisi ja ehdokasnumerosi. Julkaisemme vastaukset nettisivullamme https://malmiairport.fi/vaalit2023.

Kiitokset vastauksestasi jo etukäteen!

Terveisin
Malmin lentoaseman ystävät ry

Linkkejä

Liikenneinfrastruktuuriarvot: https://malmiairport.fi/liikenneinfra
Luontoarvot: https://malmiairport.fi/luontoarvot
Kulttuuriperintöarvot: https://malmiairport.fi/kulttuuriperinto
Kansalaismielipide: https://malmiairport.fi/kansalaismielipide
Usein kysyttyä: https://malmiairport.fi/ukk