12.08.2015: Lentonäytös viikonloppuna, festivaaleja ja muuta myöhemmin?

elo 12, 2015

Malmin lentoasemalla järjestetään tulevana viikonloppuna lentonäytös, joka aiheuttaa jonkin verran melua lähiympäristöön. Meluisat toimet on ajoitettu päiväsaikaan, joten kärsivällisyyttä toivotaan. Lentonäytöksen sisältö, aikataulut ym. löytyvät osoitteesta http://www.finlandairshow.fi.

Helsingin uutiset kertoo sivuillaan lisää tapahtumasta, ja sivulla voi myös kertoa mielipiteensä kentän käytöstä jatkossa. Tätä kirjoitettaessa 95% äänestäneistä haluaa säilyttää kentän ilmailukäytössä.

Lentoasemalla tapahtuu jo nyt paljon muutakin kuin ilmailun harrastustoimintaa. Useammat eri mobilistitahot käyttävät kenttää kokoontumisissaan, mm. Helsingin mobilistit kokoontuvat elokuussa tiistai-iltaisin kentälle. FHRA on järjestänyt jo useamman pre-cruisingin kentällä. Nämähän tapahtuvat kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

Julkisuudessa on puhuttu nyt paljon Malmin lentokentän potentiaalista eri asioihin. Mm. matkailullista ja yleistä viihdekäyttöä on pohdittu seuraavissa mielipidekirjoituksissa:

Malmin kenttä on vahva matkailuvaltti

Festivaaleja voitaisiin pitää Malmin lentokentällä

Malmin lentoaseman ystävät ry jatkaa työtä Malmin lentoaseman säilyttämiseksi ilmailukäytössä. Jäseneksi voi liittyä sivun yläreunan linkkien kautta.