30.09.2015: Mielenilmaus Malmin lentoaseman säilyttämisen puolesta

syys 30, 2015

Koska kansalaisten mielipiteet on jätetty huomiotta Malmin lentoaseman alueen kaavoitussuunnittelussa, tänään 30.9. järjestetään mielenilmaus Malmin lentoaseman säilyttämisen puolesta. Mielenilmaus alkaa Stadin ammattiopiston edustalla Vilppulantie 14:ssä klo 16.15, ennen Helsingin kaupungin järjestämää keskustelutilaisuutta niin sanotusta kaavarunkoehdotuksesta. Kaupungin järjestämä keskustelutilaisuus alkaa ammattiopistossa klo 17.

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on koonnut Malmin lentoaseman aluetta koskevan kaavarunkoehdotuksen Yleiskaavan 2050 valmistelun yhteydessä. Kaavarungossa määritellään hankkeen tavoitteet sekä merkittävimmät suunnittelun linjaukset, kuten kortteli- ja viherrakenne sekä liikennejärjestelyt. Kaavarunko toimii alueen asemakaavoituksen lähtökohtana. Yleiskaava 2016 on vasta valmisteluvaiheessa, joten asemakaavatasolle meneminen on tässä vaiheessa erikoista ja poikkeuksellista.

Kaupunki järjesti kaksi Malmin suunnittelutyöpajaa elokuun alussa. Niissä kaupunkilaiset valmistivat 11 erilaista visiota Malmin kentän tulevaisuudesta. Pajoihin osallistui yhteensä noin 80 henkilöä. Yleisötilaisuuksien kommentteja ja tuotoksia ei ole huomioitu kaavarunkotyössä juuri lainkaan. Esitykset ja edellytykset ilmailutoiminnan säilyttämisestä Malmin lentoasemalla on sivuutettu. Nyt esiteltävä kaavarunko on ilmeisen kauan valmisteltu ehdotus, jossa kentän nykyistä, vilkasta ilmailutoimintaa halvennetaan ja alue halutaan jyrätä asunnoille.

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki kuuli asukastilaisuudessa, että kaksi kolmasosaa kansalaisista haluaa säilyttää ilmailutoiminnan (TNS Gallup 8/2014). Tähän hän totesi tylysti – ”mutta yli puolet valtuutetuista kannattaa asuntorakentamista”. Oma etu ja ryhmäpäätökset ovat voittaneet kaupunkilaisten yhteisen edun ja tahdon.

Kokoonnumme mielenilmaukseen Vilppulantie 14:n edustalle tänään 30.9. klo 16.15.