6.6.2014: LVM vastasi kysymykseen kehysriihen valmistelusta

kesä 6, 2014

Liikenne- ja viestintäministeriö on nyt vastannut kysymyksiin kehysriihen taustoista. Vastauksen perusteella näyttää siltä, ettei kehysriiheen liittyen ole tehty valmistelua. Viitatut dokumentit ovat vanhoja ja tehty eri lähtökohdista.

LVM:n vastaus on tässä, kysymys alla

KYSYMYS:

Liikenneministeri esitti kehysriihessä Malmin lentoaseman lakkauttamista. Tarvitsen lisää tietoa kehysriihenvalmistelusta ja pyytäisin saada taustamateriaalit, joiden perusteella on tehty tuo ehdotus valtion toimien siirtämiseltä Malmin lentoasemalta ja kentän lentotoiminnan lopettamisesta. Mikäli asiasta on tehty jo jotain sopimuksia Helsingin kaupungin kanssa, ne kiinnostavat myös.

Lisäksi pyydän saada liittyvät taloudelliset laskelmat ja arviot hankkeen taloudellisista vaikutuksista sekä suunnitelman/budjetin tähän hankkeeseen valtiolta varatusta rahoituksesta (varsinkin sen määrästä, onko tuo 160 miljoonaa oikea luku?)

Löytyisivätköhän nämä materiaalit tätä kautta? Valtiovarainministeriö kertoi, etteivät he ole asiassa toimivaltaisia. Ohjannette eteenpäin, ellei teiltä näitä löydy

Nykyisistä lähteistämme olemme löytäneet nämä liitteen tiedot: Kehysriihen päätökset perustuvat vääriin tietoihin