Kevään kuntavaalit ovat Helsingissä Malmivaalit

loka 29, 2020

Kevään 2021 kuntavaaleissa yksi Helsingin ykkösaiheista on Malmin lentokenttä. Kentän tilanne älykkään ilmailun murroksessa on kriittinen, eikä Helsinki saa jäädä paitsi ilmatiestä.

Malmin lentoaseman ystävät ry on käynnistänyt useita vaalihankkeita.

Verkkosivusto www.malmivaalit.fi tulee listaamaan Helsingin ehdokkaat mielipiteineen ehdokaslistojen julkistuessa.

Lisäksi yhdistys on avannut Mesenaatti-joukkorahoituskampanjan kevään 2021 vaalivaikuttamisen viestinnän varmistamiseksi. Suurimpana yksittäisenä vaalitoimenpiteenä tulemme julkaisemaan jokaiseen helsinkiläiseen talouteen jaettavan MALMIVAALIT-lehden.

Maailma on muuttunut – päätöksienkin on muututtava

Maailmanlaajuinen pandemia on muuttanut kaiken. Työn tekeminen on muuttunut etätyöksi kotona ja kesämökillä. Koteja vaihtuu Kehä 3:n sisäpuolelta maaseudun rauhaan – työ ei enää vaadi pääkaupunkiseudulla asumista.

Tämä uusi normaali ei noudata vanhoja ennusteita. Vanhat, jopa kymmeniä vuosia vanhat päätökset eivät ole ajanmukaisia. Tehtyjä vanhoja päätöksiä on tarkasteltava uusin silmin ja oikeaan, ajanmukaiseen tietoon perustuen.

MALMIVAALIT-lehti tulee päivittämään helsinkiläiset äänestäjät Helsingin ainoan lentokentän menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden suhteen.

Lentäminen on muuttunut ja tulee mullistumaan

Finavian sulkiessa maakuntien kenttiä tulee Malmin lentokenttä entistäkin tarpeellisemmaksi. Malmilta on liike-elämän helppoa ja nopeaa sukkuloida niin Suomen sisäisesti kuin Eurooppaankin. Sähköisen lentämisen nopea kehitys mullistaa lentämisen ja citykenttä pääkaupungissa on koko maan asia. Malmin kentän merkitys on maanlaajuinen.

Helsingin kaupunki puhuu yhteisenä rintamana ”entisestä” Malmin lentokentästä. Tämä entinen lentokenttä on kuitenkin aktiivinen. Kevään ja kesän aikana Malmi olikin useiden kuukausien aikana Suomen vilkkain lentokenttä.

Kevään ja kesän lentoliikenneseisokin aikana Malmin kenttä todisti tarpeellisuutensa, virallisena rajanylityspaikkana Malmin kentälle on tarvetta nyt ja tulevaisuudessa.

Tue tiedotuskampanjaa

Malmin lentokentän ystävien MALMIVAALIT-lehdessä esitellään mm.

  • Kaupunginhallituksen päätökset ja äänestyskäyttäytymiset
  • Helsingin tonttitilanne ja vaihtoehdot Malmin rakentamiselle
  • Kysymykset ja vastaukset nykyisille päättäjille
  • Malmin lentoaseman taloudelliset vaikutukset Helsingin kaupungille
  • Lentoaseman ainutlaatuisen niittyalueen ja Longinojan luontoarvot ja rakentamisen vaikutukset niihin
  • Vuoden 2021 ehdokkaiden ja puolueiden kannat Malmin lentoaseman rakentamiseen
  • Malmin lentoaseman historiallinen merkitys

Lehdessä kerrotaan tosiasiat avoimesti. MALMIVAALIT-lehti antaa helsinkiläiselle päättäjälle (äänestäjälle) ajantasaisen ja oikean tiedon vaaliehdokkaan ja puolueen valintaan.

Osallistu hankkeeseen:

https://mesenaatti.me/1747/malmin-lentokentta-kuntavaalikampanja/