Nimienkeruu Malmi-kansanäänestykseen alkoi vilkkaana – Raimo Ilaskivi hankkeen suojelijana

joulu 10, 2018

Nimienkeruu kunnallisen kansanäänestyksen järjestämiseksi Helsinki-Malmin lentokentän säilyttämiseksi ilmailukäytössä avattiin maanantaina 10.12.2018 klo 16 kuntalaisaloite.fi -palvelussa.

Aloite nousi muutamassa tunnissa Helsingin tähänastisista kuntalaisten tekemistä kansanäänestysaloitteista suurimmaksi. Sille kertyi vuorokauden loppuun mennessä kannattajia jo runsaat 1300.

Kansanäänestysaloitetta voivat kannattaa kaikki yli 15-vuotiaat helsinkiläisiset. Yhteensä kannattajia tarvitaan noin 22 000, joten keräysurakka on vasta alussa.

Aloitteen vastuuhenkilöinä ovat ylipormestari, valtiotieteitten tohtori Raimo Ilaskivi, Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen ja yksi Lex Malmin pääarkkitehdeista, Kim Korkkula.

Aloitteen kunnan käsittelyyn lähettämisen ajankohtaa harkitaan myöhemmin mm. kuntavaalien suhteen, sillä nykyinen kaupunginvaltuusto on hylännyt aiemmat aloitteet Malmin lentokenttää koskevasta kansanäänestyksestä.

Aikaa aloitteen tukijoiden keräämiseen on kaksi vuotta. Aloite on kunnallinen eli avoin vain helsinkiläisille.

Helsingissä ei ole kertaakaan järjestetty kunnallista, neuvoa-antavaa kansanäänestystä, vaikka aloitteita on valtuustossa käsitelty useita. Yhteensä Suomessa on järjestetty runsaat 60 kunnallista kansanäänestystä.

Aloitteen sisältöön ja tilanteeseen voi tutustua ja allekirjoittaa sen netissä osoitteessa https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6466 tai paperille useissa yrityksissä, joiden lista julkistetaan ja täydennetään lähiaikoina sivustolla www.malmiairport.fi .