Työministeri Harakka yritti estää Malmi-kuntalaisaloitteen nimenkeräyksen Viikissä

loka 31, 2019

Ministeriöltä on pyydetty selvitys ministerin käyttäytymisestä

Työministeri Harakka ryhtyi haastamaan keskiviikkona 30.10.2019 kuntalaisaloitteeseen kannatuksia keräävien vapaaehtoisten työtä, kun he olivat Viikin kauppakeskuksessa keräämässä kannatuksia aloitteeseen Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailukäytöstä. 

Ministeri kulki ensin kerääjien ohi, mutta palasi takaisin ja korotti ääntään moittien vapaaehtoisten toimintaa. Ministerin mukaan kuntalaisaloite kyseenalaistaa Helsingin valtuuston Malmin lentoasemaa koskevat päätökset ja siihen ei saisi kerätä helsinkiläisten nimiä huomioliivit päällä. Kauppakeskuksen vartija seurasi tilannetta kauempaa eikä joutunut puuttumaan tilanteeseen, mutta ministeri palasi vielä keräyspaikalle pyöritellen mielenosoituksellisesti päätään.

Vapaaehtoiset nimenkerääjät tunsivat tilanteen uhkaavaksi, ja pitivät ministerin käytöstä järkyttävänä. Kerääjät olivat pukeutuneet huomion herättämiseksi Helsinki City Airport -huomioliiveihin, joissa erityisesti Trafin sponsorilogo hermostutti ministeriä. Huomioliivejä on jaettu Malmilla vieraileville ilmailijoille kentällä liikkumisen turvallisuuden takaamiseksi. Huomioliivit ovat pakolliset liikuttaessa lentokentän asematasolla. 

Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailukäytöstä on vireillä kuntalaisaloite 6466, jossa esitetään järjestettäväksi neuvoa-antava kunnallinen kansanäänestys lentoaseman ilmailukäytöstä – kyllä vai ei. Aloite on jo nyt Suomen suurin kuntalaisaloite yli 21 000 kannattajallaan, ja saavuttaa vaaditun minimirajan (n. 22 500) lähipäivinä.

Asiasta on lähetetty selvityspyyntö työministeriöön ja tieto pääministeri Antti Rinteelle. 

https://kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6466