Kansainvälinen reittiliikenne alkaa jälleen Helsinki-Malmin lentoasemalta

elo 30, 2018

Kansainvälinen reittiliikenne palaa vuosien tauon jälkeen Malmille, kun saksalainen Wiking Helikopter Service aloittaa Malmilta säännöllisen helikopteriliikenteen.

Helsinki-Malmin lentoasemalle saapui keskiviikkona 29.8. saksalaisen Wiking Helikopter Servicen 12-paikkainen helikopteri, joka aloittaa lähiaikoina miehistönkuljetuslennot Nord Stream 2 -kaasuputken rakennustyömaalle. Helikopterilla kuljetetaan asiantuntijoita laivoille ja takaisin. Operointia on alussa kolmesti viikossa.

Viimeksi vastaavanlaista liikennettä harjoitettiin Malmilta vuonna 2011, jolloin tanskalainen Bel Air kuljetti työntekijöitä ”Spirit of Malmi Airport” -helikopterillaan Nord Stream -kaasuputken työmaalle.

Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen toivottaa helikopterin tervetulleeksi Malmille. ”Malmi on todennetusti tällaiselle toiminnalle logistisesti ylivoimainen ratkaisu, kun tarvitaan joustavaa ja turvallista toimintaa. Lentoreitti Malmilta merelle on lyhyt ja tarvittaessa yllättävätkin huoltotarpeet voidaan hoitaa välittömästi.”

Helikopterin tukikohtana toimii yksityinen lentokonehalli, sillä kaupunki ei vuokrannut päähangaaria tähän käyttöön.

Lentoaseman jatko ilmailukäytössä on edelleen avoin ja tilanne mutkikas. ”Toivotaan, että ympäristöministeriön käsittelyssä oleva suojelu toteutuu ja neuvottelut ilmailukäytöstä Helsingin kaupungin kanssa etenevät hyvässä hengessä. Kentälle on paljon tarvetta nyt ja tulevaisuudessa”, toteaa Hyvönen.

Kaasuputken komponenteista suuri osa kuljetetaan Suomen kautta (mm. Hangon Koverharin sataman), ja projektilla on Suomellekin suuri taloudellinen merkitys.

 

Wiking Helikopter Service GmbH: http://wiking-helikopter.de/en/index.php

Nord Stream 2 -hanke: https://www.nord-stream2.com/

Kuva: Maria-Pelagea Keurulainen (http://www.malmiairport.fi/wp-content/uploads/2018/08/helikopteri.jpg)

Wiking Helikopter Service -yhtiön Agusta Westland 139 -helikopteri saapui Malmille keskiviikkona 29.8.2018. Kopteri voi kuljettaa kaasuputkilaivoille miehistön lisäksi kerrallaan 12 henkilöä. (Kuva: Maria-Pelagea Keurulainen)

Kuva on vapaasti käytettävissä uutisoinnissa, kunhan kuvaaja mainitaan.

Helikopterin tekniset tiedot:

http://wiking-helikopter.de/en/leonardo-aw139-datas.html