Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtajaksi Mika Raatikainen

joulu 2, 2022

Malmin lentoaseman ystävät ry piti syyskokouksensa 30.11.2022 Helsinki-Malmin lentoasemalla. Kokoukseen osallistui runsaat 30 yhdistyksen yli tuhannesta jäsenestä. Kokouksessa käytiin läpi lentokentän nykytilanne, menossa olevat oikeuskäsittelyt sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2023. Yhdistys jatkaa edelleen työtä lentoaseman säilyttämiseksi ja kehittämiseksi huomioiden kulttuuriperinnön ja luontoarvot.

Lentokenttä on edelleen virallisesti lentokenttä, eikä lentotoiminnan kannalta ole tehty vielä mitään peruuttamatonta tuhoa.

Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mika Raatikainen, pitkän linjan kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja. Hän on hiljattain jäänyt eläkkeelle rikospoliisin toimestaan henkilökohtaisen eläkeiän perusteella  ja haluaa työskennellä aktiivisesti Malmin lentoaseman säilyttämiseksi. 

Mika Raatikainen kuvaili kokoukselle kokemustaan näin: 

“Olen helsinkiläinen, toiminut rikostutkijana ja tutkinnanjohtajana. Olen toiminut myös YK-rauhanturvaajana ja -poliisinaYK:n sihteeristön palveluksessa  ja EU-korruptiontorjuntaprojektin vetäjänäJordaniassa, luennoinut ihmisoikeuksista ja kouluttanut poliiseja eri puolilla maailmaa yhteensä yli 10vuotta. Olin eduskunnassa 5 vuotta ja nyt kaupunginvaltuutettuna 10. vuosi menossa, tällä hetkellä kaupunkiympäristölautakunnassa. En ole lentäjä, mutta olen ollut puolustamassa Malmin asioita koko ajan eduskunnassa ja valtuustossa. Yritän parhaani ja kiitän luottamuksesta!”

Nykyinen puheenjohtaja Timo Hyvönen on toiminut yhdistyksen hallituksessa jo kymmenen vuoden ajan. Hän jatkaa edelleen asiaan liittyvien hallintoasioiden seurantaa ja työstämistä. 

“Onhan tässä paljon tekemistä. Onneksi Mika on ollut asiassa mukana koko ajan ja pääsee varmasti nopeasti ajan tasalle. Nyt kaivataan nimenomaan poliittisen ja Helsingin kaupungin päätöksenteon kokemusta. Olen erittäin tyytyväinen, että Mika tulee jatkamaan tätä arvokasta työtä, nyt tarvitaan voimaa! ”

Yhdistyksen hallitus ajaa Malmi-asiaa, mutta siitä löytyy laaja poliittisen päätöksenteon edustus. Hallituksessa on aktiiveja SDP:stä, Kokoomuksesta, RKP:sta ja Perussuomalaisista. Aiemmin hallituksessa on ollut aktiiveja myös Vihreistä. 

Hyvönen kiittää laajapohjaista kokoonpanoa: 

“On onni, että hallituksessa on useiden eri puolueiden edustajia. Mielipidemittausten mukaan minkään puolueen kannattajista enemmistö ei halua alueelle asuntoja. Aiemminhan vihreitäkin on ollut mukana, valitettavasti juuri nyt ei. Se on ollut. enemmän kuin arvokasta, onhan Malmin lentokenttäalue aivan erityinen luontoarvokohde Helsingissä. ”

Raatikaisen lisäksi hallitukseen tuli  kolme uutta jäsentä: Erkki Heinonen, Mirko Nieminen ja Håkan Lövdahl. Hallituksen toimikausi vaihtuu vuodenvaihteessa.