Tukholman Bromman lentokenttää ei suljeta – Ruotsin hallitus varautuu sähköiseen ilmailuun

helmi 20, 2023

Bromman lentoaseman tulevaisuutta on selvitetty useaan otteeseen, ja siitä on tullut poliittinen kiistakapula. Suuri osa Tukholman kaupungin päättäjistä haluaisi sulkea lentokentän ja ottaa sen asuinrakentamiskäyttöön.

Maanantai-iltapäivällä 20.2.2023 Ruotsin infrastruktuuriministeri Andreas Carlson vieraili Brommassa ja ilmoitti, että hallitus ei edistä lentokentän sulkemista toimikautensa aikana. Asiaan liittyviä selvityksiä ei jatketa. Bromman lentokentän tämänhetkinen maanvuokrasopimus on voimassa vuoteen 2038.

– Näemme, että tulevaisuudessa Bromman lentoasema voi olla erittäin ripeästi etenevän vihreän ilmailun siirtymän keskus. Siksi olisi suorastaan ​​järjetöntä purkaa Bromma ennenaikaisesti, totesi Carlson.

Suomessa pääkaupungin valtakunnallisesti tärkeä liikenneinfrastruktuuri tulevaisuuden ilmailun tarpeisiin on vaakalaudalla. Helsinki-Malmin lentokentän ollessa suljettuna Helsingin seutu on tällä hetkellä Euroopan ainoita pääkaupunkiseutuja, jolla ei ole lähellään lainkaan kevyempää liikennettä vapaalla aikataululla palvelevaa kansainvälistä kiitotiekapasiteettia.

SVT: Bromma flygplats läggs inte ner – regeringen vill ställa om till elflyg