Euroopan kulttuurijohto laskeutuu Malmille 15.5.2017

touko 10, 2017

Euroopan kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra järjestää vuosikongressinsa sekä Europa Nostran ja Euroopan Unionin yhteisen kulttuuriperintöpalkintojuhlan Turussa 11-15.5.2017. Kongressi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa osana Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksia.

Vuosikongressin huipentumana järjestetään ilmailullinen ekskursio Turusta Helsinki-Malmin lentoasemalle historiallisella DC-3-koneella maanantaina 15.5.2017.

Europa Nostra ja Euroopan Investointipankin instituutti valitsivat Helsinki-Malmin lentoaseman Euroopan seitsemän uhanalaisimman kulttuuriperintökohteen joukkoon vuonna 2016. Kulttuuriperintöasiantuntijat laskeutuvat Malmille n. klo 10.

Mukana retkellä on Euroopan komission koulutus- ja kulttuurijohtaja Michel Magnier. ”En ota kantaa asiasta käytävään poliittiseen debattiin. Tämä on minulle erinomainen tilaisuus ymmärtää paremmin, millaisia haasteita arvokkaat kulttuuriperintökohteet voivat kansallisesti kohdata” sanoo Magnier.

Vierailulle tulee myös norjalainen Erik Schultz, joka on Europa Nostran valtuustojäsen ja Europa Nostran Helsinki-Malmin lentokenttäryhmän jäsen. Hän vierailee Malmilla jo kolmatta kertaa ja tuntee tilanteen hyvin.

Europa Nostra Finlandin puheenjohtaja Tapani Mustonen ymmärtää vierailun merkityksen. ”Helsinki-Malmin lentoaseman tilanne on huolestuttava. Kulttuurijohto kokee vierailun sekä velvollisuudekseen että kunniaksi päästessään tutustumaan tähän Euroopan ja maailman mittakaavassa harvinaiseen kulttuuriperintökohteeseen. Mukaan on kutsuttu Helsingin ja Suomen valtion päättäjiä valottamaan tilannetta”.

Lisätietoja

Tapani Mustonen, Europa Nostra Finland
Tapahtuman koordinointi: Maria Holmberg