Lentäjät kokoontuivat valokuvaan Helsinki-Malmin lentoasemalle

huhti 29, 2016

Toistasataa nykyistä, entistä ja tulevaa lentäjää saapui Helsinki-Malmin lentoasemalle ryhmäkuvaan torstaina 28.4.2016. Lentoasema on heille tärkeä osa historiaa ja nykypäivää. Kuvaus symboloi Malmin merkitystä ilmailulle, ilmailukoulutukselle ja ilmailuturvallisuudelle.

Helsinki-Malmin lentoasema on Suomen ilmailun keskeisin koulutuskeskus, jossa 3/4 kaikista Suomen lentäjistä on saanut lentokoulutusta. Malmilla toimii puoliksi valtio-omisteisen Patrian lisäksi viisi yksityistä lentokoulua ja useita koulutusta tarjoavia lentokerhoja. Lentoaseman lopettamisuhan myötä Patrian lentokoulutus siirretään Tampereelle, mutta muiden lentokoulujen toimintaedellytykset ovat täysin riippuvaisia lentoaseman jatkosta.

Kuvauksen järjesti mainos- ja viestintäalalta itsenäisesti järjestäytynyt työryhmä kansalaistoimintana. Kuvista tehdään juliste, joka kuvaa Helsinki-Malmin lentoaseman merkitystä suomalaiselle lentokoulutukselle.

– Eräs lennonopettaja kiteytti minulle kerran hienosti, mistä Malmilla on kyse: pitää olla lentokenttä, jolta lentäjä nousee taivaalle. Tässä niitä koulutettuja lentäjiä nyt on. Tuossa on yksi lentokenttä. Minulta loppuvat nyt sanat, kuvausten luova johtaja Johan Alén sanoo.

Kuvahaaste muillekin ryhmille

– Ryhmäkuvaus ja sen suosio olivat yllätys. Haluan kiittää järjestäjiä erinomaisesta ideasta ja toteutuksesta. Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen sanoo. – Malmin lentoasema historiallisena ja toimivana miljöönä koetaan selvästi tärkeäksi myös henkilökohtaisella tasolla. Tällä kertaa asialla olivat ammattilentäjät, mutta suurin osa kansalaisista jakaa tunteen heidän kanssaan.

Hyvönen ideoi jo tapahtumalle jatkoa. – Kuka tahansa voi tulla Malmille ja ottaa kuvan samassa paikassa omasta porukastaan. Kyseessä on eräänlainen ryhmäselfie. Ovelle voi samaan kuvaan järjestää vaikkapa kaikki oman kulttuuriyhdistyksen vuosikokouksen osanottajat.

Malmin lentokenttä on nimetty Euroopan seitsemän uhanalaisimman kulttuurikohteen joukkoon.

Kuvauksen järjestänyt ryhmä painattaa kuvauksista julisteen, joka tulee myyntiin yleisölle Helsinki-Malmin lentoasemalla toukokuussa. Tuotto käytetään lentoaseman ilmailukäytön säilyttämistyön tukemiseen.

Kuva: Liikennelentäjät ryhmäselfiessä Helsinki-Malmin lentoasemalla.
Kuvaaja: Kari Ketola.

Kuvaa saa käyttää vapaasti aiheesta uutisoitaessa, kunhan sen yhteyteen liitetään kuvaajan nimi ja lisäksi linkki www.malmiairport.fi

http://www.malmiairport.fi/wp-content/uploads/2016/04/ansiolentajat_2000px__vaakakuva1.jpg

ansiolentajat_2000px__vaakakuva[1]