Mathias Rust vieraana Helsinki-Malmi Fly-In –tapahtumassa toukokuussa

touko 3, 2016

Malmin lentoaseman ystävät ry
Lehdistötiedote 3.5.2016

Mathias Rust vieraana Helsinki-Malmi Fly-In –tapahtumassa toukokuussa

Paikalle tulossa lentokoneita ympäri maailmaa

Helsinki-Malmin lentoasemalla järjestetään 27.-29.5. Fly-In –tapahtuma, johon on kutsuttu ilmailijoita ympäri maailmaa. Tapahtuman erityisvieras on saksalainen Mathias Rust, joka saapuu Suomeen ja Malmille ensimmäisen kerran maailmaa kohauttaneen lentonsa jälkeen.

Rust lensi 28.5.1987 Cessna 172 –pienkoneella Malmilta Moskovan Punaiselle torille, joten tapahtumalauantaina lennosta tulee kuluneeksi tasan 29 vuotta. Mathias laskeutuu samantyyppisellä Cessnalla Malmille perjantai-iltana ja osallistuu tilaisuuteen sunnuntaihin saakka.

Tapahtumassa juhlistetaan Helsinki-Malmilla jo 80 vuotta keskeytyksettä jatkunutta ilmailutoimintaa. Helsinki-Malmi Fly-In on järjestetty vuosittain erityisesti yleisilmailijoiden totuttamiseksi lennonjohdon ohjauksessa ja valvotussa ilmatilassa lentämiseen.

Päätapahtuma on lauantaina 28.5. ja yleisö on erityisen tervetullut tutustumaan lentoasemaan ja sen toimintaan. Eri puolilta Suomea on ilmoittautunut kansalaisryhmiä mukaan tapahtumaan osoittamaan tukeaan lentokentän ilmailukäytölle jatkossakin.

Lentoaseman lakkautusuhka saanut kansalaiset liikkeelle

Lentoaseman toiminta jatkuu aktiivisena lakkautusuhasta huolimatta. Kenttä on operaatiomäärältään Suomen toiseksi vilkkain 40 000 vuosittaisella laskeutumisellaan. Vuonna 2015 Malmilta lennettiin 705 kansainvälistä lentoa lennonjohdon aukioloaikana.

Kansalaiset ovat huolestuneet suunnitelmista ja tehneet lukuisia aloitteita sekä valtiolle että Helsingin kaupungille lentoaseman jatkon turvaamiseksi. Viimeisimmän mielipidemittauksen mukaan 68% helsinkiläisistä ja uusimaalaisista haluaa säilyttää lentoaseman ilmailukäytössä.

”Jatkamme lentoaseman toiminnan aktiivista kehittämistä ja toivomme, että kaupunki jossain vaiheessa kuuntelee myös kaupunkilaisia”, toteaa Timo Hyvönen, Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja. ”Suurin osa kaupunkilaisista haluaa säilyttää tämän Euroopan ja maailman mittakaavassa harvinaislaatuisen kulttuurikohteen ja paras tapa siihen on tietenkin taata sen toiminnallinen jatko.”

Tilaisuus ja lentokenttä ovat avoimia kaikille

Fly-In on kaikille avoin ja maksuton ilmailutapahtuma, jossa pääsee tutustumaan ilmailuun ja Helsinki-Malmin lentoasemaan. Kentällä on tapahtuman aikana normaalia yleis- ja harjoituslentotoimintaa. Satunnaisista lyhyistä harjoituslennoista saattaa tulla ympäristöön kuuluvaa melua, mutta sen kesto on enimmillään joitain minuutteja. Kentällä on ohjelmaa lapsille ja aikuisille, ja ohjelman sisältö päivittyy osoitteeseen www.helsinkiflyin.fi.

Tapahtuman järjestää Malmin lentoaseman ystävät ry yhdessä Malmin lentoaseman yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Kuvia:


Mathias Rust (Kuva: Wikimedia Commons)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/4134Mathias_Rust.JPG

Seuraavia kuvia saa käyttää vapaasti tapahtumasta uutisoinnin yhteydessä, kunhan kuvaajan nimi mainitaan


Helsinki-Malmi Fly-In 2014. © Sampo Kiviniemi
http://www.kolumbus.fi/sampokiviniemi/Helsinki-Malmi/kuvat900-upd/_MG_2521-3.jpg


Helsinki-Malmi Fly-In 2014. © Sampo Kiviniemi
http://www.kolumbus.fi/sampokiviniemi/Helsinki-Malmi/kuvat900-upd/Fly-In_2014_Panoraama%20(2).jpg


Helsinki-Malmilta lennetään monenlaisella kalustolla. © Sampo Kiviniemi
http://www.kolumbus.fi/sampokiviniemi/Helsinki-Malmi/900/_MG_0753.jpg

Lisätietoja:

Malmin lentoaseman ystävät ry
Timo Hyvönen, puheenjohtaja
puheenjohtaja@malmiairport.fi
puh. 050 374 8371

http://www.malmiairport.fi