Mathias Rustin vierailu Helsinki-Malmi fly in –tapahtumaan peruuntuu

touko 25, 2016

Mathias Rustin vierailu Helsinki-Malmi fly in –tapahtumaan peruuntuu

Paikalle tulossa lentokoneita ympäri maailman

Helsinki-Malmin lentoasemalla järjestetään 27.-29.5. fly in –tapahtuma, jonka erityisvieraaksi kutsuttu ja lupautunut saksalainen Mathias Rust on valitettavasti joutunut peruuttamaan tulonsa tapahtumaan.

Hän on työmatkalla Singaporessa ja joutuu kollegansa sairastapauksen johdosta jäämään paikan päälle koko viikoksi. Rust ilmoitti asiasta sähköpostitse varhain keskiviikkoaamuna. Sähköpostiviestin voi lukea tästä.

Rust lensi 28.5.1987 Cessna 172 –pienkoneella Malmilta Moskovan Punaiselle torille, joten tapahtumalauantaina lennosta tulee kuluneeksi tasan 29 vuotta. Lennosta on kattava kuvaus tässä artikkelissa (http://www.airspacemag.com/ist/?next=/history-of-flight/the-notorious-flight-of-mathias-rust-7101888/). Lennon muistotaulu paljastetaan joka tapauksessa lentoasemalla lauantaina 28.05.2015 klo 12.00.

Tapahtumassa juhlistetaan Helsinki-Malmilla jo 80 vuotta keskeytyksettä jatkunutta ilmailutoimintaa. Helsinki-Malmi Fly in on järjestetty vuosittain erityisesti yleisilmailijoiden totuttamiseksi lennonjohdon ohjauksessa ja valvotussa ilmatilassa lentämiseen. Paikalle on ilmoittautunut runsaat 70 lentokonetta Suomen lisäksi mm. Valko-Venäjältä, Latviasta, Virosta, Saksasta ja Ruotsista.

Päätapahtuma on lauantaina 28.5. ja yleisö on erityisen tervetullut tutustumaan lentoasemaan ja sen toimintaan.
Lentoaseman toiminta jatkuu aktiivisena lakkautusuhasta huolimatta. Kenttä on operaatiomäärältään suomen toiseksi vilkkain 40 000 vuosittaisella laskeutumisellaan. Vuonna 2015 Malmilta lennettiin 705 kansainvälistä lentoa lennonjohdon aukioloaikana.

Tilaisuus ja lentokenttä ovat avoimia kaikille

Fly in on kaikille avoin ja maksuton ilmailutapahtuma, jossa pääsee tutustumaan ilmailuun ja Helsinki-Malmin lentoasemaan. Kentällä on tapahtuman aikana normaalia yleis- ja harjoituslentotoimintaa. Satunnaisista lyhyistä harjoituslennoista saattaa tulla ympäristöön kuuluvaa melua, mutta sen kesto on enimmillään joitain minuutteja. Kentällä on ohjelmaa lapsille ja aikuisille, ja ohjelman sisältö päivittyywww.helsinkiflyin.fi.

Tapahtuman järjestää Malmin lentoaseman ystävät ry. yhdessä Malmin lentoaseman yritysten ja yhteisöjen kanssa.