Malmin lentoaseman vaarantamiskieltoa rikotaan parhaillaan

kesä 15, 2021

Malmin lentoasemalla puretaan parhaillaan lentoaseman alkuperäisiä betonikiitoteitä aivan kentän alkuajoilta. Ne ovat merkittävä ja harvinaisesti säilynyt osa kulttuuriympäristöä, jonka säilyttämiseksi on jätetty edelleen käsittelyssä oleva suojeluesitys rakennusperintölain nojalla lokakuussa 2015. Koko lentokentän alue on luetteloitu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Alueella on suojeluesityksen johdosta voimassa vaarantamiskielto, jota tämä purkutyö rikkoo räikeästi. Asiasta on ilmoitettu ELY-keskukselle ja poliisille.

Lue myös: ICOMOS nosti Malmin historiallisen lentokenttäkokonaisuuden maailman uhanalaisen kulttuuriperinnön valokeilaan

Päivitys 16.6.2021: 1930-luvulla asennetun alkuperäisen betonilaatoituksen purku on keskeytetty ja työkoneet viety pois. Vaurioitettu alue on kooltaan noin 10 m2. Kaivinkoneen kuljettajan kertoman mukaan hänen kaivamaansa kuoppaan on heti alkanut tulla vettä. Helsingin kaupunki on julkaissut asiasta twiitin: ”Kaupunki on selvittänyt rakentamistoimenpiteitä: työt ovat liittyneet pelastuslaitoksen hälytysajoreitin painumakorjaukseen. Työt on keskeytetty. Kaupunki pahoittelee tapahtunutta inhimillistä virhettä ja vahinkoa. Jatkotoimenpiteistä tiedotetaan lisää myöhemmin.”